Friday, February 10, 2006

Digi antaa mahdollisuuksia

Kuvaan nykyään hääpareja myös studiossa, mutta lippulaivani purjhtii miljöössä. Miljöökuvauksen tulos on aina jotakin täysin ennalta-arvaamatonta ja se tekee työstä ja elämästä jännittävän. Kuvaan miljöökuvat mieluimmin häitä edeltävällä viikolla, nyt viikkoa ennen vihkimistä.
Kokkolan miljööt ovat minulle tuttuja, eri säissä ja vuoden ja vuorokaudenajoissa. Kun lähtee muualle Suomeen, on valmentauduttava tutustumalla taustoihin, todennäköiseen vallitsevaan valoon ja ennenkaikkea siihen kuinka paljon morsiuspari ja heidän ystävänsä antavat minulle mahdollisuuksia toimia. Valonhallintaan tarvitsen nimittäin kolmisen assistenttia, jotka koostetaan parin pitkäpinnaisimmista ystävistä.
Yhteistyö Ouluun muuttaneiden Jaanan ja Jussin sekä heidän ystäviensä kanssa muodostui ikimuistoiseksi: miljöössä vastaantulleet jutut (kokkolalainen tapa parkkeerata, valonaamaharjoitukset, ruuhka Kauppahallilla, ulkovalot jotka eivät koskaan syttyneet...) saivat meidät vain nauramaan ja nyt voi hymyillä myös sille puolelletoistatunnille, jonka vietimme siltaravintolassa odottamassa valojen syttymistä. Tottakai samaan lämmittelyravintolaan osui myös parin nivalalaista tuttavapiiriä, jotka ilmeisesti luulivat törmänneensä oikean hääpäivän haalistuneeseen lopputunnelmaan, jossa kaikki jo katsoivat kelloa lähteäkseen kotiin. Tottahan pöydässä kelloa katsottiin, mutta odotimme auringon laskua ja sinistä hetkeä, minkä lämmittämistä varten morsiuspari oli hankkinut uuden lyhdyn. Jaana ja Jussi voivat täydentää tarinasta puuttuvat käänteet, mutta lyhtykuvat päädyttiin sittenkin tekemään tyylikkäästi valaistun Seurahuoneen eteen enkä halunnut unohtaa myöskään Toripolliisia. Tässä vaiheessa olimme todella hyytyneitä: se näkyy hiukka perinteisissä asennoissa, muttei asenteessa. Toripolliisikuvan valo on aivan ihana ja se kannatti siltäosin tehdä huolella.
Näin hyviin tuloksiin ja tunnelmiin päätyineistä viikonlopuista syntyy illuusio, että valokuvaajan työ olisi helppoa. Muutaman päivän vietinkin jalat ilmassa, mikä seuraavana viikonloppuna kääntyi minua vastaan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home